järjestäjille

Millaiset meidoasut kannattaa valita?


“Miksi ei ole pitkään aikaan ollut mustia mekkoja?”

“Miksi asut on aina niin ällösöpöjä?”

Yhtenäisyys
Yksi meidokahvilan tärkeitä ominaisuuksia, joka helposti unohtuu, on tunnistettavuus. Sen lisäksi että meidokahvilan täytyy selkeästi erottua muusta conista, täytyy myös kahvilan meidojen erottua muista conin meidoista. Tähän yleensä yksinkertaisin ratkaisu on valita mahdollisimman samanlaiset meidoasut. Niin kuin esimerkiksi esiintymisasuissa, ei meidoasujen ole pakko olla aivan identtiset, kunhan ne ovat tunnistettavissa samaksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi sama väri, printti, malli tai teema voi riittää. Yhtenäistävä ominaisuus tulisi olla kuitenkin mahdollisimman näkyvä, selkeä ja mielellään liittyä jotenkin kahvilan yleiseen teemaan. Esimerkiksi jos teemana olisi mansikat, voisi yhtenäistävä tekijä olla esimerkiksi punaiset asut, mansikkakuvioinen nimilappu ja/tai mansikkakuvioinen essu. Kokonaisuutta kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan jotta saadaan aikaiseksi mahdollisimman selkeä ja asiallinen kokonaisuus. Omasta mielestäni paras ratkaisu yhtenäistämiseen onkin saman “pohja-asun” hankkiminen kaikille, josta voi lähteä sitten yksilöimään meidoja sopivaksi näkemillään tavoilla.

Erilaisuus
Jos jokaisella on aivan identtiset asut, voi kahvila tuntua kovin yksitoikkoiselta. (Tosin mielestäni tällaisiakin tarvittaisiin Suomeen!) Onkin hyvä lähteä luomaan jokaiselle meidolle omaa luonnetta myös asujen avulla. Jo pienillä muutoksilla voi saada paljon aikaa, esimerkiksi röyhelöiden ja rusettien lisäämisellä ja poistamisella voi saada hyvin erilaisia tyyli-ilmeitä aikaan. Useimmista netissä myytävistä meidoasuista saa helpostikin muokattua mitä erilaisempia tyylejä lisäämällä esimerkiksi niittejä, pitsiä, eläinkorvia, rusetteja, lumihiutaleita, mansikkakoristeita, karkkikuvioita, pörrökarvaa, alushameita, laastareita, nahkaa, helmiä, eri värejä, erilaisia hiustyylejä tai mitä ikinä keksiikään! Näitäkin kannattaa miettiä ja sopia, sillä samanlainen asukaan ei takaa etteikö asuja saisi näyttämään stailauksilla ihan kahvilaan sopimattomilta.

Miksi ei mustia asuja?
Usein on netissä valiteltu kun asut eivät ole perinteisiä mustia. Mustissa asuissa on kaksi seikkaa jotka hankaloittaa niiden käyttöä: erottuvuus ja haluttavuus. Erottuvuus siinä mielessä että hyvin monella coneissa pyörivällä on myös musta meidoasu, eikä musta muutenkaan kovin helposti erota kahvilassa työskenteleviä meidoja muusta massasta. Haluttavuus taas siinä mielessä että useimmiten asut valitaan työskentelevien meidojen toiveiden mukaan, ja useimmat meidot haluavat niitä värikkäämpiä (“söpömpiä”) asuja. Haluttavuus myös päinvastaisesti siinä mielessä että useimmiten mustat meidoasut herättävät turhan paljon ei-toivottuja häröjä ajatuksia johtuen niiden yleisestä käytöstä sänkyleikeissä.

Miksi aina ällösöpöä?
Kuten aikaisemmin mainitsin, usein meidot toivovat itselleen söpöjä asuja. Tämä johtuu paljon siitä että Japanissa meidoja mainostetaan hyvin söpöinä, joten ne jotka meidoilusta kiinnostuvat usein myös haluavat olla söpöjä. Omasta mielestäni söpöily on ihan osa meidoilua, vaikkakin tietenkin mielenkiinnosta Suomessa voisi joskus yrittää myös ei-söpöä meidokahvilaa.

Mistä? Miten?
Vaikka Suomessa tuntuu olevan yleistä että jokainen meido hankkii itse oman asunsa, olen silti ehdottomasti yhteistilauksen kannalla. Vähintään olisi hyvä että yhdessä sovittaisiin mitkä asut tilataan. Parasta tietenkin on jos con voisi tilata kaikille mekot yhteisesti, jolloin järjestäjät voivat pitää huolen toimituksista. Mutta mistä? Helpoiten meidoasuja voi löytää verkkokaupoista, kuten Ebay:stä, Taobao:sta, AliExpress:istä tai Bodyline:sta. Näissä kestää yleensä noin kuukausi tulla Suomeen. Toinen vaihtoehto on tilata asut ompelijalta, tämä voi kuitenkin olla kallista ja hidasta, mutta onnistuessaan olisi sen arvoista koska ainakaan varmasti ei kenelläkään muulla olisi samanlaista asua ja asut olisi juuri halutunlaiset.

Juuri sopivaa asua miettiessään kannattaa miettiä myös minkä kokoisia meidoja on, sillä erityisesti Kiinasta tilatessa monet meidoasut ovat “onesize fits all”, joka yleensä tarkoittaa Suomen XS-S -kokoa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s