järjestäjille

Miten luoda meidoprofiili?

Monesti meidoprofiilit ovat kahviloiden ulkopuolisille näkyvin osa, liian usein jopa ainoa ulkopuolisille näkyvä osa. Tästä syystä niihin pitäisi panostaa erityisen avulla. Profiilien avulla ensisijaisesti kerrotaan minkä näköisiä meidoja kahvilassa on töissä, mutta myös millaiset luonteet heillä on tai mistä he pitävät.

Ideaalitilanteessa profiilit on rakennettu niin hyvin ja niin kuvaaviksi, että asiakas voisi jo niiden avulla päättää oman lempimeidonsa. Tämä voi kuitenkin olla yllättävän hankalaa, sillä helposti profiileista tulee joko liian samanlaisia, kahvilan teemaan sopimattomia tai epärealistisia (profiilissa kuvatut meidon ominaisuudet eivät toteudukaan kahvilassa). Tästä syystä profiileiden selkeä suunnittelu on jo melkein 80% kokonaisuudesta.

 

Mistä siis lähteä profiileja suunnitellessaan?

 1. Luetelkaa esimerkiksi 1-3 pääasiaa jokaisesta meidosta joita erityisesti haluaisitte tuoda esille. Ovatko asiat kovin samanlaisia eri meidoilla? Ovatko asiat tarpeeksi erilaisia erotellakseen meidot toisistaan? Ovatko asiat tarpeeksi samanlaisia luodakseen kahvilalle yhtenäisen tunnelman? Sopivatko ne kahvilan yleiseen ilmeeseen? Pystyykö kyseiset asiat tuomaan esille myös kahvilassa työskennellessään ja miten? Miten asiat näkyisivät ulkoisesti?
 2. Kuvatkaa profiilikuvat, niissä tulisi näkyä nämä 1-3 pääasiaa joko kokonaisuudessaan tai osaksi. Kuvaamalla voi myös huomata mitä asioita osaisi tuoda itsestään esille ja mitä asioita ei pysty millään edustamaan. Kuvissa tulisi toisaalta myös näkyä meidojen yhtäläisyydet. Esimerkiksi sama tausta on ihan optimaalinen yhdistävä tekijä, mutta erityisen tärkeää on kuvien samanlainen laatu ja yhtä suuri muokkauksen määrä. Esimerkiksi jos mekot ovat jo identtiset, voi taustat olla erilaiset ja silti kokonaisuus pysyä hyvinkin yhtenäisenä, kunhan kuvanlaatu ja -koko on jokaisessa sama.
 3. Suunnitelkaa kysymykset, niiden määrä ja kuinka pitkiä vastausten pitäisi olla. Kysymykset voivat erota toisistaan, mutta helppo tapa yhdistää hyvin erilaisetkin profiilit on määrittää kysymyksille rajat, esimerkiksi sopia muutama yhteistä kysymystä, sekä vaikkapa kaksi kysymystä vapaavalintaisiksi ja päättää ettei mikään vastaus saa olla yli kahta lausetta, kahta virkettä, tai ehkäpä kolmea sanaa pidempi.
 4. Vastatkaa omien ominaisuuksienne pohjalta, jotka olette alussa sopineet. Yksinkertaisilla asioilla, kuten kielen yksinkertaisuudella tai monimutkaisuudella, hymiöillä, symboleilla tai muilla kielen monimuotoisuuksilla, pystyy eroamaan muista meidoista paljonkin. Näistäkin on kuitenkin hyvä sopia erikseen, koska voikin tulla yllätyksenä jos jokaisen profiilista löytyykin 10 hymiötä.
 5. Tutkikaa ja kommentoikaa toistenne profiileja, kehitettävää löytyy aina. Jos tuntuu että toisen profiili on liian samanlainen omansa kanssa, voi joko muuttaa omaansa tai sopia miten profiileista tehtäisiin omanlaisensa. Voi olla myös että joku onkin luonut niin erilaisen profiilin, ettei se sovikaan kahvilan ilmeeseen, ja sitä siksi pitäisi muuttaa. Vaikka onkin hyvä että meidot on erotettavissa toisistaan, on silti yhtenäisyys myös tärkeää.

 

Millaisia asioita profiilissa kannattaa mainita?

 • Nimi: Profiilin ainoa pakollinen osuus. Minimalistiset profiilit voi jo luoda pelkällä nimellä ja kuvalla. Nimen pitäisi sopia sekä meidolle että kahvilaan.
 • Ikä: Ei Suomen conien meidoprofiileissa kauhean käytetty, mutta miksipä ei. Japanilaisissa kahviloissa tämä on usein toteutettu jotenkin mielikuvituksellisesti, esimerkiksi kaikki meidot ovat “ikuisesti 17” tai “syntyneet tähdenlennon aikaan”.
 • Syntymäpäivä: Olisi hieno jos meidot ovat tavoitettavissa ympäri vuoden jolloin asiakkaat voisivat onnitella omaa lemppariaan! Halutessaan voisi käyttää myös mielikuvituksellisia vastauksia.
 • Veriryhmä: Japanissa hyödyllisempi koska uskovat veriryhmien kertovan luonteesta, mutta Suomessakin kiva lisä joka voi vähintään saada asiakkaalle samaistumisen tunteen.
 • Horoskooppi: Suomalaisempi versio syntymäpäivän ja veriryhmän yhdistämisestä.
 • Pituus: Kertoo asiakkaille minkä kokoisesta meidosta on kyse. Tuo hieman sellaista animemaista tunnelmaa kun usein animehahmojenkin profiileissa on mitat.
 • Mistä on kotoisin: “Sateenkaaren tästä päästä”, “tulin tähdenlennon mukana toisesta universumista”, “kaukaa pohjoisesta”, “kylmän kiven alta”, “eksoottisten laatikoiden luota ja mitä näitä nyt ois jos ei ihan suoraan kaupunkia halua sanoa. Ei käytetty Suomessa.
 • Millainen luonne: Erityisen tärkeä, muista yhdistää valitsemiisi edustettaviisi pääasioihin.
 • Mistä pitää: Kerrotaan meidon kiinnostuksenkohteet. Kannattaa luoda niin että joku asiakas voisi samaistua ja tulla juttelemaan aiheesta kyseisen meidon kanssa.
 • Mitä inhoaa: Ei kovin käytetty, mutta voisi tuoda tietyn tyyppistä särmää meidoihin. Voisi sopia tietyn tyyppisille kahviloille.
 • Terveiset asiakkaalle: Jokin lausahdus joka sopisi kyseisen meidon suuhun. Voi olla tervehdys, meidon lisäkuvaus, lainaus kirjasta/elokuvasta tai ehkäpä syy miksi asiakkaiden kannattaisi tulla tapaamaan juuri kyseistä meidoa.

 

Miten profiilien tekstit voisi muotoilla?

Kysymysten muotoilussa on tärkeää muistaa kahvilan teema, sillä meidojen omat ominaisuudet voi tuoda vastauksissa esille. Olen tähän nyt luonut esimerkkejä siitä millainen oma profiilini voisi olla erilaisissa kahviloissa, jos edustaisin pääasiassa isosiskomaisen huolehtivaista meidoa jonka heikkous on suloiset meidot ja tanssitytöt.

 

Manssikkateemainen meidokahvila

Nimi: Nimu
Pituus: 162 cm
Veriryhmä: O~
Horoskooppi: Kesän rapu
Olen: Pehmoinen ja huolehtivainen, enkä halua koskaan jättää ketään pulaa. Kuuntelen mielelläni ongelmasi, enkä säästele vastauksissani jos jollakulla on jotain kysyttävää.
Pidän erityisesti kesässä: Kuumat vapaapäivät, jolloin voi hyvällä omallatunnolla laiskotella tietokoneen ääressä ja selata netistä tanssivideoita.
Parasta mansikoissa: Se kun tuoreiden mansikoiden tuoksu saa muistamaan menneiden kesien parhaat hetket.
Suosittelemani mansikkaherkku: Cola mansikkasiirapilla
“Herrani ja neitini ovat aina tervetulleita takaisin kokemaan mansikkaisen suloisia unelmia.”

 

Eläinteemainen meidokahvila

Nimi: Nimu
Pituus: 162 cm
Veriryhmä: O~
Olen: Pehmopöhkö meidofanimeido, jonka yksi paheista on tanssityttövideoiden jatkuva kulutus. Aina valmis keksimään ideoita ja ehdotuksia ihan mihin tahansa liittyen.
Inspiroiva eläin: Harkitseva pöllö, sillä pöllöt voivat olla yhtä aikaa sekä halittavan pörröisiä, että raatelevan teräviä.
Lempioleskelupaikkani: Pehmoinen ja pimeä kolo, jonka suojaan voi käpertyä kun väsyttää. Parasta on jos sieltä löytyy videoita suloisista meidoista ja tanssitytöistä!
“Kymmenen päätä keksii aina yhtä päätä nopeammin ratkaisun!”

 

Sotateemainen meidokahvila

Nimi: Nimu
Pituus: 162 cm
Veriryhmä: O~
Meidoarvo: Meidoeversti
Vahvuudet: Tarkkaavaisuus, meidokahviloista puhuminen, ongelmien keksiminen.
Heikkoudet: Jatkuva unelmointi, asioiden muistaminen, tanssivat tytöt.
Lempisotapeli: Monopoly
“Toivottavasti olette valmiita sielujen taistoon!”

Advertisements

One thought on “Miten luoda meidoprofiili?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s