Uncategorized

Mikä on meidon tärkein tehtävä?

Aina ei ole ihan selkeää kuvaa, mihin meidot oikein pyrkivät. Monilla kahviloilla voikin olla hyvin erilaisia kriteerejä siitä, mitä meidoilta vaaditaan ja mikä on meidojen päätarkoitus kahvilassa. Itsellänikään ei ole kovin selkeää kuvaa tästä, joten päätin hieman pohdiskella asiaa…

Vaikka meidokahvilasta ottaisi pois tarjoilun, söpöyden ja perinteiset meidomekot, voi se silti olla meidokahvila, vaikkakin aika erilainen sellainen. Meidojen ei myöskään välttämättä tarvitse olla miellyttäviä, erityisesti palvella asiakkaita tai edes pitää seuraa asiakkaille, josta esimerkkinä jotkin tsunderemeidokahvilat. Pelkkä erilaisuuskaan ei yksinään luo meidokahvilaa, joten mikä sitten?

Meidon tärkein tehtävä on luoda elämys
Meidokahvilan pääperiaate on esittää, että asiakas on talon herra/isäntä ja meidot ovat asiakkaan palveluksessa. Tällaisen tunnelman voi kuitenkin luoda niin monella tavalla, ettei meidokahvila olekaan ihan  niin yksiselitteinen asia.

Meidolla on meidoasu
Meidoasu voi kuitenkin olla melkeinpä mitä vain. Meidoasu tunnistetaan usein essusta, mutta essukin voi olla niin tyylitelty, ettei sitä enää tunnista essuksi. Toinen tunnistusmerkki on usein se, että meidoasua käytetään uniformuna, jolloin kaikilla meidoilla on ainakin jossain määrin samanlaiset asut. Tämäkään ei kuitenkaan aina toteudu. Periaatteessa siis meidokahvilan meidoilla voisi olla vaikka ihan arkivaatteet, jos kyseisen meidokahvilan teemaan sellainen sopii. Kaikki on kiinni kokonaisuudesta ja siitä, millainen meidokahvila halutaan luoda!

Meido palvelee asiakasta
Mutta miten? Tavoite olisi, että joka tavalla. Useimmat meidokahvilat kuitenkin jossain määrin rajoittavat palvelujaan meidokahvilaan sopiviin palveluihin. Meido voi tuoda ruokaa/juomaa, jutella asiakkaan kanssa, pelata asiakkaan kanssa, auttaa asiakasta tai mitä vain mitä kyseinen meidokahvila pystyy toteuttamaan. Kuitenkin esimerkiksi tsunderemeidokahvilassa asiakkaan palvelu voikin jäädä toissijaiseksi asiaksi ja pelkän elämyksen luominen korostuu. Kaikki on kiinni kokonaisuudesta ja siitä, millainen meidokahvila halutaan luoda!

Meido näyttelee
Elämyksen luomisessa meidon näyttelijäntaidot korostuvat, sillä usein jokaisessa meidossa korostuu jokin piirre. Meidot voivat olla söpöjä, iloisia, ilmeettömiä, tunteettomia, ilkeitä, hassuja, energisiä, miellyttäviä, inhottavia tai oikeastaan mitä vain, mutta edustavat yleensä omaa piirrettään korostetusti. Näyttelemistä voi kuitenkin olla enemmän tai vähemmän, riippuen meidokahvilan tavoitteista ja meidon omasta luonteesta. Kaikki on kiinni kokonaisuudesta ja siitä, millainen meidokahvila halutaan luoda!

Vielä siis kerran: Luokaa elämys! Kaikki muu on kiinni kokonaisuudesta ja siitä, millainen meidokahvila halutaan luoda!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s