Uncategorized

Millainen meido voisit olla?

Suomessa usein valitetaan että conien meidot ovat liian samanlaisia ja tylsiä, mutta valitusta tulee myös silloin jos meidot ovat liian erilaisia. Miten siis miellyttää parhaiten asiakaskuntaa?

Yhtenäinen kokonaisuus vs. yksilölliset meidot
Tästä on esimerkkejä pilvinpimein erilaisissa taikatyttösarjoissa, joissa taikatyttöjen asut ovat samaan aikaan samanlaisia, mutta erilaisia, ja taikatyttöjen luonteenpiirteet ovat erilaisia ja toisiaan täydentäviä. Miettikää siis meidotyyppejä kokonaisuutena, myös kahvilan teeman kannalta. Mitä asioita voi olla enemmän? Esimerkiksi jos kahvilan teemaan kuuluu söpöys, voi useampi meido korostaa söpöyttään, kun taas jos kahvilan teemaan kuuluu pelit, voi useampi meido korostaa pelifaniuttaan. Taas niitä asioita, jotka ei kuulu kahvilan teemaan, voi olla, mutta mielellään vain esimerkiksi yhdellä meidolla per ominaisuus. (Tämähän menee jo melkein matematiikaksi…)

Ole oma itsesi, mutta enemmän
Tästä on puhuttu jo meidoprofiilin luonnin ohessa, mutta vielä lyhyesti: Ota jokin luonteenpiirteesi ja jokin pitämäsi asia (tai kaksi), yliliioittele niitä, muokkaa kahvilan teemaan sopivaksi ja tadaa, sinulla on meidoluonteesi! Vaikeaksi sen tekee se, jos halutaan mahdollisimman erilaisia meidoja, jolloin pitää joko tehdä paljon yhteistyötä meidojen kesken, tai meidokahvilan järjestäjä päättää jokaiselle meidolle kärjistetyt ominaisuudet.

Meidotyyppimahdollisuuksia
Koska listat on kivoja, niin tässä ehdotuksia joistain yleisimmistä:

  • Kissatyttö/muu eläin
  • Dojikko (kömpelö)
  • Jokin tietty muoti (esim. punk, rock, lolita, ganguro, gyaru tmv.)
  • Taikatyttö/Noitatyttö
  • Pikkusisko/Isosisko
  • Meganekko (“silmälasityttö”, voi sisältää sellaisia ominaisuuksia kuten kylmä, laskelmoiva, tietävä, kirjaviisas, ahkera, tunnollinen jne.)
  • Poikatyttö
  • “Kovis” (vähän kuin Japanin yankii, voi sisältää sellaisia ominaisuuksia kuten rämäpää, uhkarohkea, kovasuinen, epäkohtelias jne.)
  • Idoli (voi sisältää sellaisia ominaisuuksia kuten into esiintyvä, huomionkipeys, vaatteiden kimallus ja hohto. innokkuus, laulutaidot, tanssitaidot, esiintymistaidot jne.)
  • Ylipirteä/Kylmä/Ilmeetön /Hassuttelija/Juhlija /Epäröivä/Mikä vain luonteenpiirre jota korostaa näkyväksi, kuuluvaksi ja tuntuvaksi ominaisuudeksi niin ulkonäössä kuin käyttäytymisessä.

Mutta oikeastaan mikä vain käy! Pidätkö kahvista? Koristele asusi ruskeilla koristella, ylistä profiilissasi kahvin ylemmyyttä tai kerro kuinka olet lämmin tai kitkerän suloinen kuten kahvi. Vai kenties onko twitter se sinun juttusi? Korosta sosiaalisen median tärkeyttä elämässäsi tai kerro että pidät asioiden kertomisesta twitter-pituuksilla. Entäpä jokin peli? Korosta itsessäsi jotain asiaa johon samaistut pelissä, joka pelissä sinua inspiroi tai joka sinua vain kiinnostaa pelissä. Melkeinpä mikä tahansa ominaisuus on muokattavissa meidomaiseksi!

Miksi ei tsunderemeidoja (tai muitakaan*derejä)?
Joku ehkä jo huomasi, että olen jättänyt listasta pois tsunderemeidot, vaikka niistä paljon puhutaan. Siinä ongelma onkin: Usein niistä puhutaan, mutta edes Japanissa ne eivät ole kovin suosittu meidotyyppi meidokahviloissa. Itse olen oikeastaan kuullut vain erillisistä tsunderemeidokahviloista, jonka ymmärrän hyvin. Tsunderemeido vaatii nimittäin aika erilaiset puitteet ja täysin erilaisen ymmärryksen asiakkailta, kuin esimerkiksi perinteinen söpö ja miellytävä meido. Koska tarkoitus on olla vähän jopa ilkeä asiakkaalle, ei se sopisi perinteiseen palvelukulttuuriin. Jos tsunderemeido tupsahtaa randomisti asiakkaalle, joka olettaa tulleensa normaaliin meidokahvilaan, joka ei tiedä meidokahviloista kovin paljoa ja/tai jota on muuten palveltu kahvilassa ystävällisesti, voi kyseinen asiakas kokea kohtelun hyvinkin epämiellyttäväksi. Tsunderemeidolla palvelu ja kahvilatoiminta voisivat jäädä jopa toissijaisiksi, ja päärooliin astuisikin näytteleminen ja elämys. Tietenkin tsunderemeidosta voi luoda hillitymmän version, mutta itse koen ettei se enää olisi silloin tsunderemeido, vaan esimerkiksi vain vähän kärttyinen meido.

PS. Kovasti odotan sitä päivää kun joku keksii luoda meidokahvilan jossa on vain täysin identtisiä meidoja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s