Uncategorized

Meidokahvila Hatsuyumen asiakkaana

Desucon Frostbitesta 2017 on jo jonkin verran aikaa, mutta lupailin silloin tänne blogiin vähän kirjoitella Meidokahvila Hatsuyumesta, ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös?

Tällä kertaa ajattelin ottaa puheeksi meidokahvilat asiakkaan näkökulmasta. Vaikka monet Suomen meidokahvilat muistuttavat hyvin paljon aivan tavallisia kahviloita, useimmissa on ihan omia käytäntöjään. Tämä on kirjoitettu lähinnä Desuconin meidokahviloiden pohjalta, mutta monella muullakin Suomen meidokahvilalla on samanlaisia käytäntöjä.

Usein meidokahviloissa kuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa. Tämä on Japanista tuttu käytäntö ja takaa kaikille mukavan tunnelman, kun kaikki voivat nauttia ajastaan ilman että kenenkään tarvitsee pelätä tulevansa yllätyskuvatuksi. Itse kysyin lupani jo hyvissä ajoin ennen conia Desuconin kahvilavastaavalta.

Frostbiten aikana kävin itse asiassa kolme kertaa kahvilalla, vaikkakin vain kahdella kerralla päädyin sisään. Ensimmäinen kerta ei mennyt nimittäin ihan putkeen. Kahvilalle mennessäni en ollut ihan varma mihin jono olisi pitänyt muodostaa, kun sellaista ei ollut ehtinyt muodostua, enkä kehdannut jäädä muuten vain käytävää tukkimaan. Yleensä kuitenkin meidokahviloista löytyy jonkinlainen “odottakaa pöytään ohjausta tässä” -kyltti. En ole vielä kertaakaan nähnyt meidokahvilaa jossa ei olisi ollut pöytään ohjausta.

Noh, löysin sitten jonot ja ajanvaraukset ja pääsin jopa meidokahvilaan, mutta mitä kaikkea siellä tapahtuikaan?

moni_mh1492620672393Jos olet onnekas, pääset valitsemaan meidon tai butlerisi. Desuconeissa tämä tarkoittaa sitä että olet joko aikaisessa liikkeellä ja/tai varaat itsellesi ajan. Muussa tapauksessa sinua palvelee ensimmäinen vapautuva meido/butler. Joissain tapauksissa voit myös tiedustella, olisikohan lempimeidosi/-butlerisi vapautumassa piakkoin, tai voit valita haluatko meidon vai butlerin. Näissä tapauksissa saatat joutua jonottamaan kauemmin kuin takanasi olevat, mutta voit saada itsellesi mieluisamman kahvilakokemuksen.

Sitten itse meidokahvilaan!

DSCN1371_mh1492618430604

Minun annettiin ihan rauhassa tutustua itsekseni ruokalistaan. Tällä kertaa menu oli aika suppea ja ei niin omaan makuuni, mutta sentään minäkin löysin itselleni jotain tilattavaa. Ja vesikin oli ilmaista!

Monet meidokahvilat ovat jonkin vakituisen kahvilan kupeessa, jopa yhteisellä kassalla, joten tiedän että joitain ruokalistan ulkopuolisia tuotteita on joskus pystynyt tilaamaan.  Jos siis viereisessä itsepalvelukahvilassa on jotain mitä olisit erityisesti halunnut, mutta sitä ei löydy meidokahvilan listasta, kannattaa siitä ainakin kysyä.

Kun valinnat on tehty ja meido vihdoin tuo ne, ei heti kannata iskeä ruokiin/juomiin, sillä saattaa olla luvassa kaikkea ihmeellistä! Itse otin lettuja, joihin meidoni pääsi piirtämään.

Tämän lisäksi saatat päästä näkemään/tekemään ruokataikoja! Jos niitä ei suoraan tarjota, suosittelen kysymään!

DSCN1376_mh1492618663863

Sitten vihdoin se ruokatauko. Voit hyvin syödä omassa rauhassasi, tai pyytää meidoasi jäämään seuraksi juttelemaan. Itse suosin meidojen seuraa, mutta joskus voi olla vähän epämukavaa syödä ja puhua yhtä aikaa, varsinkin jos olisi oikeasti nälkä.

20170128_180914_mh1492619369132Ruuan lisäksi on usein meidokahviloissa vielä muutakin tekemistä. Desuconin tapauksessa meidon kanssa pelaamista ja polaroid-kuvien ottamista. Pelejä on monenlaisia ja Desuconissa yksi lemppareistani on kissapeli “konekodarake”, josta kuva vieressä. Siinä kootaan syömäpuikoilla kissanpentuja kiipeilypuuhun. Meidon kanssa pelaaminen oli täysin ilmaista.

Polaroid-kuvat taas maksavat, mutta ovat kiva muisto käynnistä. Meidosi saattaa myös koristella kuvasi kirjoituksella, piirrustuksilla ja/tai tarroilla!

Kuvien oton jälkeen onkin yleensä aika siirtyä maksamaan. Minut vietiin kassan viereen, jossa meidoni kertoi tilaukseni kassaneidille ja pääsin maksamaan. Sitten vain hyvästit ja conini jatkui muissa merkeissä…

DSCN1369_mh1492619248947

Kokonaisuudessaan Desuconin meidokahvila on hyvin edistynyt. Siellä on paljon osaavia meidoja ja butlereita, ja kaikki tuntuu olevan selvää. Kahvila on ilmapiiriltään miellyttävä, vaikka melua saattaa herkimmille olla liikaa, sillä ihan vieressä on lounaspaikka ja seinät hiukan kaikuvat. Tunnelmaan myös vaikuttaa paljon mihin aikaan on kahvilassa: Aurinkoiseen aikaan kahvila on hyvin pirteä ja valoisa, kun taas illan tullessa mennään ennemminkin tunnelmavalaistukseen.

Joskus saattaa myös joutua jonottamaan pitkäänkin, mutta kyllä se on sen arvoinen kokemus. Tilanpuute on aina ollut vähän Desuconin meidokahvilan ongelma ja mahdollisia ratkaisuehdotuksia he ottavat varmasti vastaan.

Ilman jonojakin kahvilaan kannattaa varata hyvin aikaa, sellainen 45 minuuttia vähintään. Ravintoloiden tapaan tarjoilussa kestää, ja kun kerran meidokahvilaan on tullut, kannattaa ainakin kokeilla jotain peliä meidon kanssa.

Voisin kirjoittaa tästä taas varmaan romaanin, mutta eiköhän tämä riitä tällä kertaa. Käykää rohkeasti meidokahviloissa ja kaikenlaisia mietteitä/kysymyksiä otetaan vastaan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s