Uncategorized

7 vinkkiä meidoiluun

Olen nyt itse työskennellyt 15 eri meidokahvilassa, sekä sen lisäksi käynyt kolmessa muussa suomalaisessa con-meidokahvilassa. Olen siis nähnyt meidokahviloita. Vuosien varrella on myös tullut mieleen jotain asioita, mitä pitää ehkä meidoillessa muistaa. Tässä niistä joitain!

Pahoittele liioitellusti ja hymyile
Menikö jotain pieleen? Pahoittele liioitellusti, korjaa asia, hymyile ja opi kömmähdyksistä. Jos mokaat, todennäköisesti sitä vain pidetään söpönä, eikä siitä kannata stressata tai huolehtia liikaa.

Käytä aluspaitaa
Useimmat mekot eivät hengitä kunnolla, eikä niitä yleensä ehdi puhdistamaan kunnolla kesken tapahtuman. Useimmat mekot eivät myöskään ole tehty mistään mukavimmasta materiaalista. Olen saanut mekoista ihottumia, enkä halua haista sunnuntaina, joten olen päätynyt ratkaisuun: aina useampi aluspaita mukaan.

Huolehdi estetiikasta
Meidokahvilat perustuvat hyvin paljon estetiikkaan. Jos meidojen ja butlerien pitää näyttää hyvältä ja siistiltä, pitää myös itse kahvilan. Tarkista, että pöytä on puhdas ja järjestyksessä ennen kuin ohjaat asiakkaat pöytään. Kun tarjoilet, huolehdi että asettelet ruuat ja juomat kauniisti pöydälle. Jo kupista kahvia saa kauniimman näköisen kun asettelee servetin ja lusikan yhdensuuntaisesti, ja jokaiselle samalla tavalla.

Servettejä kaikille
Usein pöydissä ei ole servettejä valmiiksi, ja itseäni ihan kaikkialla ärsyttää jos jotain läikkyy, eikä mistään löydy paperia. Olenkin siis päättänyt viedä vähintään yhden servetin jokaista tarjoiltavaa ruokaa ja juomaa kohden. Jokaista käsin syötävää ruokaa kohden vähintään kaksi servettiä. Sillä saa kaiken näyttämään myös hienostuneemmalta/söpömmältä/persoonallisemmalta.

Tapoja syödä on monia
Jotkut tykkäävät syödä leipiä käsin, toiset haarukalla ja veitsellä. Joskus soda floatin (limu jossa jäätelöpallo) pystyy imemään kokonaisuudessaan pillillä, joskus pohjalle jää kasa jäätelöä, jota ei pillillä saa irti. Varaudu siis aina mahdollisimman moneen tapaan syödä ruokia. Esim. leivän kanssa siis sekä kasa paperia, että haarukka ja veitsi. Älkääkä unohtako lusikoita juomista joissa on useampaa ainesosaa. Itse en ainakaan tykkää kupin pohjalle jäävistä puruista, joten jopa mustaa pannukahvia on kiva sekoitella välillä.

Älä epäröi olla “nolo”
Jos sinua nolottaa, todennäköisesti asiakkaitakin nolottaa. Söpöily, ruokataiat, meidokahviloiden minipelit tai polaroidkuvat voivat nolottaa joitain, mutta eivät ne oikeasti ole noloja, vaan kuuluvat osana meidokahvilakulttuuria. Kun olet itse innoissasi jostain, se todennäköisesti innostaa asiakkaitakin. Se voi vaatia hiukan näyttelijän taitoja, mutta on sen arvoista!

Asiakkaat haluavat kokea “jotain noloa”
Moni tulee meidokahvilaan ihan sen takia että voi kokea meidokahvilajuttuja! Söpöilyä, ylikohteliaisuutta, ruokataikoja, hassuja pelejä, polaroidkuvia, estetiikkaa tai ihan vaan juttukaveria usein haetaan meidokahvilasta enemmän kuin nesteytystä tai ravintoa. Tärkeää on siis tehdä asiakkaan käynnistä elämys.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s