Ruokataiat

Ruokataiat – nuo aina askarruttavat, mystiset käsien heiluttelut ja hokemat! Ne ovat vähän kuin söpöjä versioita “hyvää ruokahalua” -toivotuksesta. Joillekin ne ovat “hirmu noloja”, jotkut tekevät ne ihan itsekseen, mutta itse suosin yhdessä asiakkaiden kanssa tekemistä!

“Haluaisitteko että tekisimme ruuistanne vielä maistuvammat? Voidaan tehdä yhdessä sellainen ruokataika, jos Teille sopii? Minä näytän ensin miten se menee ja sitten voimme tehdä yhdessä! Eli menee näin…”

Itse yleensä yhdistelen ruokataikoihin erilaisia käsiposeerauksia ja tiettyjä meidohokemia. Tällaisia hokemia ovat esimerkiksi:

Maistu maistu hyvältä!
Moe moe kyun!
Unnn~ moe!
Pyoko pyoko pyonpyokorin!
Oishikuna~re moe moe kyun!
Oishikunare nyan nyan chu~!
Oishikunare kira kira beemu! (
Moe moe! Kyun kyun! Doki doki! Kira kira! Alpaca beam!
Kamehameha~!

Myös näitä olen kuullut ruokataioissa, yleensä jotenkin yhdisteltynä yllä olevilla tavoilla ja edustamassa ruuan, kahvilan tai meidon teemaa/persoonaa:

oishikunare (ole herkullinen)
beemu/beam (säde)
chu (pusu)
meow meow (kissa)
furi furi (röyhelöitä)
shaka shaka (ravistus)
moe moe (ihana/söpö)
doki doki (tykyttävä sydän)
waku waku (innoissaan)
pyon pyon (pomppia)
kyun kyun (voimakkaat tunteet puristaa rintaa)
nyan nyan (kissa)
kira kira (sparkle)
niko niko (hymyillä)
wan wan (koira)
piyo piyo (lintu)
fuwa fuwa (kuohkea)
pyoko pyoko (ylös alas/kuin pupu)
kuma kuma (nalle)

(Huom! Käännökset eivät täysin tarkkoja. Suosittelen tarkistamaan sanakirjasta, sieltä voi löytää myös jotain itselleen sopivampaa!)

Ruokataikoja joka tilanteeseen!

Oikein hyvä meido käyttäisi erilaisia ruokataikoja aina tilanteen mukaan. Itse yleensä keksin pari valmista ruokataikaa, jotka sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta kävipä kerran niin että asiakas sattui olemaan pahassa flunssassa, joten syntyikin tervehtymistaika “tule tule terveeksi”.

Japanissa taasen meidot joskus tekevät ruokataiat ruuan mukaan. Esimerkiksi voidaan toivoa ruuasta/juomasta kuohkeaa, sydäntä tykyttävää, säkenöivää, hyvin ravistettua, tai vaikkapa päälle piirretyn eläimen kaltaista.

Ruokataioissa siis lähinnä vain mielikuvitus on rajana. Meidokahviloiden ruokataioilla on usein tietynlainen tyypillinen rytmi ja tyyli, mutta mikään ei estä keksimästä jotain aivan uutta ja omaa.

Jotenka kaikki vaan kokeilemaan erilaisia ruokataikoja!